Švábsky cibuľovo-smotanový koláč (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Pridávam ďalší zaujímavý koláč zo štrúdlového festivalu.Je to rodinný recept, ktorý má viac ako 120 rokov.Známa švábska rodina mala v Budapešti cukráreň.Tento výborný koláč pochádza z ich dielne a predávali ho na festivale..nuž veľmi rýchlo sa minul, takže som ho namala možnosť ochutnať, ale za to mám recept...proste až teraz som pochopila, prečo tak rýchle zmizol z pultu..

30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ako každý človek, tak aj ja robím občas chyby...mala som ho dať do menšieho plechu. bol by vyšší, ale chuťovo je to niečo výnimočné..na posedenie pri vínku,alebo pivečku, je toto niečo príjemné nie len pre mužov..do cesta treba rozdrobiť 150g. studeného masla..pridať 1 vajce, soľ a 2 lyžice smotany...
  2. Vymiesila som vláčne , nelepivé cesto..odložila do chladničky na pol hodinu...zatiaľ som si pripravila plnku..
  3. Pokrájala som 100g, údenej slaninky/môže byť aj oravská/ a pomaly ju nechala opiecť..pokrájala som 600g. cibule na malé kocky..
  4. V rajnici som roztopila 50g. masla a pridala som do neho pokrájanú cibuľu.Keď bola cibuľa aj slaninka hotová zmiešala som ich..
  5. Plech som potrela maslom..
  6. Cesto som vybrala z chladničky a zozvaľkala tak, aby kraje prekrývali boky plechu..cesto má byť hrubé pol cm.
  7. na cesto som vyliala opraženú cubuľku zmiešanú so slaninkou...
  8. 4dl smotany som pomiešala..vajíčka som pridávala po jednom,,,pridala a pomiešala, zase pridala a pomiešala...všetko som osolila a posypala mletým čiernym korením....
  9. smotanou som poliala celý koláč ...
  10. Trúbu som vyhriala na 180 st. a piekol sa 30 min. upečený koláč som nechala chvíľku vychladiť a pokrájala...tak toto je niečo výborné...dobrú chuť..