Super ríbezľový koláčik
Autor receptu: danielas
Nevedeli sme sa ho dočkať...A už dozreli, takže tu vám ho ponúkam v plnej kráse ,
hneď prvý v tomto roku ,ale zaručene nie posledný :-))
25 porcií |
15 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Všetky suroviny na cesto dáme do misky a ručne,alebo hnetačom spojíme na kompaktnú masu
- cesto položíme na hlboký vymastený a múkou vysypaný plech a roztlačíme. /niekedy býva lepivé a tak použijem fóliu a uhladím ho cez ňu/
- Odkvapkané ríbezle vysypeme na cesto,asi takéto množstvo
- Koláč je najsamlepší,keď spojíme červené a čierne ríbezle. Tá chuť je neopísateľná....
Čierne som akurát nemala, tak tentokrát len takto. NECUKRIŤ,dať piecť pri 180 C asi 2O min
- Zatiaľ si spravíme v pohode vrchnú vrstvu.
Vyšlaháme tuhý sneh,popridávame postupne všetok cukor a nakoniec jemne vmiešame pomleté orechy a kokosku
- Na predpečený koláč rozotrieme túto pochúťku...
- raz,dva sme hotoví
- a už len znížim teplotu na 160 C a dopekám asi tak 15 minút
- Ak sa ho niekto vyberie vyskúšať,nech sa vydarí a pochutí ako nám :-) Bude mi cťou