Super ríbezľový koláčik

Autor receptu: danielas

Nevedeli sme sa ho dočkať...A už dozreli, takže tu vám ho ponúkam v plnej kráse , hneď prvý v tomto roku ,ale zaručene nie posledný :-))

25
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto dáme do misky a ručne,alebo hnetačom spojíme na kompaktnú masu
  2. cesto položíme na hlboký vymastený a múkou vysypaný plech a roztlačíme. /niekedy býva lepivé a tak použijem fóliu a uhladím ho cez ňu/
  3. Odkvapkané ríbezle vysypeme na cesto,asi takéto množstvo
  4. Koláč je najsamlepší,keď spojíme červené a čierne ríbezle. Tá chuť je neopísateľná.... Čierne som akurát nemala, tak tentokrát len takto. NECUKRIŤ,dať piecť pri 180 C asi 2O min
  5. Zatiaľ si spravíme v pohode vrchnú vrstvu. Vyšlaháme tuhý sneh,popridávame postupne všetok cukor a nakoniec jemne vmiešame pomleté orechy a kokosku
  6. Na predpečený koláč rozotrieme túto pochúťku...
  7. raz,dva sme hotoví
  8. a už len znížim teplotu na 160 C a dopekám asi tak 15 minút
  9. Ak sa ho niekto vyberie vyskúšať,nech sa vydarí a pochutí ako nám :-) Bude mi cťou