Šunkafliačky so syrom a s bylinkami (fotorecept)

Autor receptu: myalab

Šunkafliačky ako ich pripravujem ja. Riadila som sa chuťami svojej rodiny.

15
porcií
90 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr uvaríme lahôdkové karé. Necháme vychladnúť a pomelieme alebo nakrájame na jemno.
  2. Múku preosejeme, pridáme vajce, soľ a vodu a v kuchynskom robote hákom vymiešame na cesto, nie príliš tuhé. Rozdelíme si ho asi na 4 bochníky. Cesto si pomúčime a na doske ho rozvaľkáme na hrúbku asi 2 mm. Z cesta nakrájame fliačky, ktoré postupne v osolenej vode vyvaríme.
  3. Neoplachujeme, dáme do misy, môžeme trošu olejom pomastiť a zamiešame. Pridáme pripravené mäso, syr emental, prípadne eidam nakrájaný na štvorčeky alebo nasekáme v sekáčiku na malé kúsky a pridáme k fliačkom. Rozmiešame.
  4. Do sekáčikovej nádoby alebo do mixéru rozbijeme 5 ks vajec, pridáme zmes byliniek. Používam sušenú na jemno rozmixovanú bazalku, saturejku, oregáno. Bylinky su krásne zelené aj keď sa to na fotke nezdá.
  5. Ešte pridáme smotanu na varenie, (môže byť aj smotana na šľahanie).
  6. Všetko spolu chvíľku pomixujeme a pridáme k fliačkom. Dobre rozmiešame a celú hmotu dáme do vyššieho pekáča, ktorý je vystlaný papierom na pečenie.
  7. .Na vrch poukladáme ešte plátky syra gouda a dáme do rúry zapiecť.
  8. Môžeme podávať so sladkokyslým chrenom s jablkom rôznymi šalátmi alebo sterilizovanou sladkokyslou uhorkou.
  9. Hotová porcia