Šunkafliačky so syrom a s bylinkami (fotorecept)
Autor receptu: myalab
Šunkafliačky ako ich pripravujem ja. Riadila som sa chuťami svojej rodiny.
15 porcií |
90 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Najskôr uvaríme lahôdkové karé. Necháme vychladnúť a pomelieme alebo nakrájame na jemno.
- Múku preosejeme, pridáme vajce, soľ a vodu a v kuchynskom robote hákom vymiešame na cesto, nie príliš tuhé. Rozdelíme si ho asi na 4 bochníky. Cesto si pomúčime a na doske ho rozvaľkáme na hrúbku asi 2 mm. Z cesta nakrájame fliačky, ktoré postupne v osolenej vode vyvaríme.
- Neoplachujeme, dáme do misy, môžeme trošu olejom pomastiť a zamiešame. Pridáme pripravené mäso, syr emental, prípadne eidam nakrájaný na štvorčeky alebo nasekáme v sekáčiku na malé kúsky a pridáme k fliačkom. Rozmiešame.
- Do sekáčikovej nádoby alebo do mixéru rozbijeme 5 ks vajec, pridáme zmes byliniek. Používam sušenú na jemno rozmixovanú bazalku, saturejku, oregáno. Bylinky su krásne zelené aj keď sa to na fotke nezdá.
- Ešte pridáme smotanu na varenie, (môže byť aj smotana na šľahanie).
- Všetko spolu chvíľku pomixujeme a pridáme k fliačkom. Dobre rozmiešame a celú hmotu dáme do vyššieho pekáča, ktorý je vystlaný papierom na pečenie.
- .Na vrch poukladáme ešte plátky syra gouda a dáme do rúry zapiecť.
- Môžeme podávať so sladkokyslým chrenom s jablkom rôznymi šalátmi alebo sterilizovanou sladkokyslou uhorkou.
- Hotová porcia