Šúľance
Šúľance s tvarohom a tekvicovým kompótom
Autor receptu: redakcia
Postup- Šúľance: Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme a necháme vychladnúť. Studené zemiaky zomelieme alebo najemno postrúhame, osolíme, pridáme hladkú múku, vajce a dobre
vymiešame na tuhé cesto. Z hotového cesta vyvaľkáme dlhé hrubé šúľky, ktoré nakrájame na malé kúsky. Tie
ušúľame do tvaru šúľancov a varíme
v osolenej vode, kým nevyplávajú na
povrch.
- Tekvicový kompót: Tekvicu nakrájame na približne rovnako veľké kocky. Z vody a cukru urobíme sirup, do ktorého vložíme nakrájanú tekvicu, nakrájaný očistený pomaranč a povaríme. Nakoniec pridáme šťavu z citróna. Tekvicu preložíme do pohárov, zalejeme
sirupom, v ktorom sa varila, a sterilizujeme približne 10 minút.
- Na taniere naložíme šúľance, na ne
dáme tvaroh a tekvicu z kompótu. Podľa chuti môžeme pocukrovať.
|