Šúľance (fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
4 porcie |
20 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup- Zemiaky uvaríme v šupke necháme vychladnúť a ošúpeme:)
- Potrieme ich na pomúčenej doske
- Pridáme zvyšok múky trocha soli a vypracujeme cesto
- Pomúčme dosku odtrneme s kusok cesta a rozšúlame
- Cesto nakrájame na menšie kúsky
- Robíme šúľance
- 3úlance uvaríme v osolenej vode.Ked su uvarené vyplávaju na hladinu:)
- Zatiaľ čo sa varia roztopíme si masielko:)
- Vyberieme ich polejeme ich maslom
- Dávkujeme na tanier a posypeme obľúbenou posýpkou:)(ja preferujem struhankovu ale mamina zbožnuje mak tak som sa prednešok prisposobila:D)
|