Šúľance (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

4
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke necháme vychladnúť a ošúpeme:)
  2. Potrieme ich na pomúčenej doske
  3. Pridáme zvyšok múky trocha soli a vypracujeme cesto
  4. Pomúčme dosku odtrneme s kusok cesta a rozšúlame
  5. Cesto nakrájame na menšie kúsky
  6. Robíme šúľance
  7. 3úlance uvaríme v osolenej vode.Ked su uvarené vyplávaju na hladinu:)
  8. Zatiaľ čo sa varia roztopíme si masielko:)
  9. Vyberieme ich polejeme ich maslom
  10. Dávkujeme na tanier a posypeme obľúbenou posýpkou:)(ja preferujem struhankovu ale mamina zbožnuje mak tak som sa prednešok prisposobila:D)