Sudová kapusta ( fotorecept )

Autor receptu: diabambulka

Každý máme ten svoj obľúbený recetík a domáca je domáca. Tá je najlepšia...

Postup

  1. Kapustu očistíme, nakrájame na štvrťky a nastrúhame spolu s cibuľou.
  2. Dáme do vane, kde máme pripravenú plachtu posolíme ( trocha soli odložíme ) a pokmínujeme, všetko spolu premiešame a necháme 2 hodiny stáť, aby sme sa zbavili časti vody, ktorú pustí kapusta.
  3. Do súdka dávame kapustu po častiach, každú vrstvu ešte trocha osolíme, pridáme trocha celého čierneho korenia, celé nové korenie, bobkový list, jablká a chren, ktorý sme len očistili a nakrájali na väčšie kúsky.
  4. Každú vrstvu premiešame a natlačíme. Prebytočnú vodu odstánime ( vyčerpeme ).
  5. Na záver kapustu zaťažíme,
  6. nalejeme vodu do žliabku na súdku, prikryjeme vrchnákom a necháme odpočívať. Už teraz sa teším na prvú ochutnávku, mňam...
  7. Toto je kapustička čo ostala ešte v súdku z milnulého roka a tak som ju dala do zaváracích pohárov zaliala vodou čo ostala spolu s kapustou v súdku a zasterilizovala. Sterilizujeme krátko, len aby chytilo víčko 5-10 minút. Ps : Ani zrnko nazmar :-)))