Sudová kapusta ( fotorecept )
Autor receptu: diabambulka
Každý máme ten svoj obľúbený recetík a domáca je domáca. Tá je najlepšia...
Postup
- Kapustu očistíme, nakrájame na štvrťky a nastrúhame spolu s cibuľou.
- Dáme do vane, kde máme pripravenú plachtu posolíme ( trocha soli odložíme ) a pokmínujeme, všetko spolu premiešame a necháme 2 hodiny stáť, aby sme sa zbavili časti vody, ktorú pustí kapusta.
- Do súdka dávame kapustu po častiach, každú vrstvu ešte trocha osolíme, pridáme trocha celého čierneho korenia, celé nové korenie, bobkový list, jablká a chren, ktorý sme len očistili a nakrájali na väčšie kúsky.
- Každú vrstvu premiešame a natlačíme. Prebytočnú vodu odstánime ( vyčerpeme ).
- Na záver kapustu zaťažíme,
- nalejeme vodu do žliabku na súdku, prikryjeme vrchnákom a necháme odpočívať. Už teraz sa teším na prvú ochutnávku, mňam...
- Toto je kapustička čo ostala ešte v súdku z milnulého roka a tak som ju dala do zaváracích pohárov zaliala vodou čo ostala spolu s kapustou v súdku a zasterilizovala. Sterilizujeme krátko, len aby chytilo víčko 5-10 minút.
Ps : Ani zrnko nazmar :-)))