Štyri z jedného (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Hydinové mäso máme radi.Dnes som kuracie prsia pripravil na štyri spôsoby.
Postup
- Poumývame si mäso a zbavíme ho chrupiek prípadne kostičiek.
- Hrubšiu časť mäsa zrežeme, bude nám dobrá na kuracie kúsky v cestíčku.
- Potom mäso prekrojíme vodorovne ako to vidíte aj na obrázku.Takto upravené mäso použijeme na rezne v cestíčku a plnené rezne so syrom.
- Kraje rezňov odrežeme a potom ich použijeme na kuracie kúsky v cestíčku.
- Začneme s prípravou rezňa plneného syrom.Na jednu časť rezňa položíme tvrdý syr Eidam.Syr by nemal prečnievať cez mäso.
- Syr zakryjeme druhým plátom mäsa.
- Takto pripravené mäso obalíme v hladkej múke.
- Ďalej putuje mäso do vyšľahaného vajca
- A mäso obalíme ešte v strúhanke.
- Pokiaľ budeme pracovať na ostatných výrobkoch tak si zatiaľ plnené prsia dáme do mrazničky.Ja som ich tam mal 75 minút.
- Vybral som rezne z mrazničky a na mierne rozpálenom oleji som ich vysmažil do zlato hneda.
- A teraz si spravíme roládu z kuracích pŕs.Začneme s prerezaním mäsa.Mäso neprerežeme celkom.! Mäso musíme naklepať aby bolo širšie.
- Na naklepané mäso dáme plátky šunky.
- Na šunku pôjdu uvarené vajcia ktorým sme odrezali kraje.
- Mäso s vajciami zrolujeme a pripravíme si plátky slaniny bacon na ktorú roládu položíme.
Kraje slaniny nalepíme na mäso ako to vidíte na roláde celkom v pravo
- Spodok zapekacej nádoby potrieme slnečnicovým olejom a rolády dáme piecť na dobu
cca.80 minút pri 160 C.Tá menšia roláda je plnená len plátmi šunky.
- Upečené rolády.Všimnite si prosím tie špáratka zapichnuté v boku rolády.Slúžili mi k zafixovaniu vajec v roláde.
- Ďalej si spravíme rezne v cestíčku.Z uvedených surovín si spravíme polotuhé cesto.Keď ho budeme mať moc hutné tak ho zvláčnime buď vajcom,alebo mliekom.
- Malé kúsky mäsa pomúčime hladkou múkou.
- Na misku z umelej hmoty dáme pokrievku a nádobou dobre pretrasieme aby sa nám múka prilepila na kúsky mäsa.
- Kúsky mäsa vložíme do cestíčka a potom ich namočíme aj z druhej strany.Takto si spravíme aj rezne v cestíčku.
- A zostáva nám už,len kuracie rezne v cestíčku vysmažiť.Vysmážame na miernom ohni inak
nám cestíčko a mäse zhorí raz-dva.Kuracie kúsky vysmážame tiež pomaly na miernom ohni.
- Vysmažené mäsá dáme do nádoby vyslanej papierovými obrúskami a keď chceme aby sme mali cesto na mäse mäkké tak ho zakryjeme pokrievkou.Kto rád chrumkavejšie tak
potom vysmažené mäso nemusí zakryť.
- Hotové výrobky z kuracích pŕs a ako vidíte nie štyri druhy,ale dokonca päť.
Ako prílohu som spravil zemiaky varené v šupke na ktoré som pridal posekanú a trochu posmaženú petržlenovú vňať.Záleží,len na vás že koľko z čoho si urobíte.Ja som si spravil
dva plnené rezne,dva rezne v cestíčku,dve rolády a ostatné mäso som použil na kuracie kúsky v cestíčku.Pekný večer priateľia