Šťuka plnená hlivou ustricovou
Autor receptu: eraserhead
Šťuka severná (Esox lucius)
25 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Ak máte možnosť použiť čerstvú - živú, urobte tak. Keď budete pitvať rybu berte do úvahy že čím menší rez spravíte o toľko budete neskôr menej šiť. Na druhej strane však čím dlhší bude rez tým lepšie zbavíte rybu vnútorností a neporušíte ich (odložíme si ikry, pečeň).
- Cibuľu a cesnak necháme prevoniať na oleji a do mäkka.
- Pridáme nasekanú čerstvú hlivu a petržlenovú vňať.
- Po chvíli pridáme šťavu z citróna. A dusíme 10-15 minút.
- Šťuku jemne osolíme a okoreníme zvnútra.
Rybu si z časti zašijeme a naplníme vymačkanou (zbavenou tekutiny) zmesou hlivy a petržlenu. Tú tekutinu čo vymačkáme si odložíme.
- Nakoniec rybu dôkladne zašijeme aby počas pečenia plnka nevytiekla.
- Rybu jemne potrieme olejom osolíme a okoreníme.
Dáme piecť do vyhriatej rúry 200°C na 40 minút. (závisí od veľkosti ryby). Počas pečenia ak by sa príliš vysúšala a aby náhodou nepraskala koža polievame tekutinou čo nám ostala z hlivy.
- Hotovo.