Studená vianočná torta
Autor receptu: dida99
Samotná príprava tohoto ľahkého vianočného dezertu nie je dlhá, čosi trvá iba to chladenie :-)
10 porcií |
60 minút príprava |
Postup
- Víno, žĺtky, cukor, šťavu z celého pomaranča, kôru z pomaranča a citrónu šľaháme vo vodnom kúpeli do zhustnutia. Kôru potom vyberieme.
- Vo víne alebo v čaji rozpustíme želatínu a po troškách zašľaháme do teplého krému. Šľaháme až do vychladnutia. Potom do krému zľahka vmiešame sneh z bielkov.
- Tortovú formu vymažeme dobrým olejom a naplníme polovicou krému a necháme stuhnúť v chladničke. Na to pokladieme v rume namočené piškóty, kandizované ovocie a ananás.
Zalejeme druhou polovicou krému a necháme dobre vychladiť.Položíme na misu, odoberieme rám z tortovej formy, ozdobíme šľahačkou a čerstvým ovocím a podávame.