Štrúdľa pohánková - bezlepková

Autor receptu: ada2

Štrúdľa iba z bezlepkovej múky sa mi vždy trhala a nedala sa rozvaľkať, tak som skúsila pridať pohánkovú múku a vyšlo to. Len je tmavšia.

45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto z oboch múk, mlieka, oleja, vajíčka, octu a soli spracujeme. Rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme čo najtenšie sa dá.
  2. Jablká očistíme a nastrúhame. Cesto potrieme rozpusteným maslom. Jablkovú plnku osladenú hnedým a vanilkovým cukrom so škoricou dáme na rozvaľkané cestá, posypeme strúhankou. (Môžeme plnku meniť alebo pridať suroviny podľa chuti.)
  3. Štrudľu stočíme a potrieme ešte rozpusteným maslom. Pečieme asi 30 min. Pocukrujeme.