Štrúdľa pohánková - bezlepková
Autor receptu: ada2
Štrúdľa iba z bezlepkovej múky sa mi vždy trhala a nedala sa rozvaľkať, tak som skúsila pridať pohánkovú múku a vyšlo to. Len je tmavšia.
45 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto z oboch múk, mlieka, oleja, vajíčka, octu a soli spracujeme. Rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme čo najtenšie sa dá.
- Jablká očistíme a nastrúhame. Cesto potrieme rozpusteným maslom. Jablkovú plnku osladenú hnedým a vanilkovým cukrom so škoricou dáme na rozvaľkané cestá, posypeme strúhankou. (Môžeme plnku meniť alebo pridať suroviny podľa chuti.)
- Štrudľu stočíme a potrieme ešte rozpusteným maslom. Pečieme asi 30 min. Pocukrujeme.