Stredomorská paradajková salsa na záhradnú párty

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

60 minút
príprava

Postup

  1. Papriky a paradajky nakrájame na kocôčky. Olivy nakrájame na plátky.
  2. Vo väčšom hrnci rozpálime olivový olej, pridáme kocôčky papriky a podusíme. Pridáme rajčiny, olivy, ocot, cukor, škrob, pomôcku na konzervovanie a za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Omáčku ochutíme soľou a korením a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkom, obrátime a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
  3. TIP: Balsamico Bianco je balzamikový ocot z octu z bieleho vína a vínneho muštu, ktorý na rozdiel od jeho známejšieho variantu, tmavého balzamikového octu, nezreje v sudoch. V recepte môžeme použiť obe varianty balzamikového octu. Tmavý balzamikový ocot salsu zafarbí do hneda.