Strapaté plnené pagáčiky (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Jeden z našich obľúbených pagáčikov. Sú úžasné, jednoduché a rýchle ! Stoja za vyskúšanie :)

10
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovín si vypracujeme cesto ( robila som z polovičnej dávky ).
  2. Zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky.
  3. Pripravíme si plnku: mlieko, múku, syr a vajcia si dáme do kastrólika a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Osolíme podľa chuti. Nakoniec vmiešame maslo. Necháme vychladnúť.
  4. Cesto si vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska. S cestom sa pracuje výborne !
  5. Poukladáme ich na plech a potrieme žĺtkom. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 15 minút. Treba sledovať. Krásne sa nafúknu.
  6. Keď trocha vychladnú, dva kolieska si zlepíme plnkou a pogúľame v strúhanom syre - vhodné je, ak sa plnka trošku vytlačí, lepšie sa prichytí syr.
  7. A môžeme podávať :) Z jednej riadnej dávky vyjde 46 už zlepených pagáčikov. Nedá sa im odolať !