Strapaté pagáčiky
Autor receptu: hajni21
U nás doma máme radi maďarskú kuchyňu. Babka nám často varí a pečie lahôdky z
maďarskej kuchyňe, preto všetci v rodine milujeme tieto chute a sami sa ich učíme aj
pripravovať. Tentoraz to budú " Strapaté pagáčiky"
Postup
- Múku rozdrobíme s ramou, potom pridáme žĺtka, soľ a smotanu. Spracujeme a na 1 hodinu odložíme do chladničky.
.
- Na pomúčenej doske rozváľkáme cesto natenko a "vytrháme" pagáčiky.
- Dáme na papierom vyložený plech a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre asi 8-15 minút na 180 stupňoch.
- V hrnci rozmiešame vajce, soľ, múku a strúhaný syr, potom pomaly prilievame mlieko, a nahladko rozmiešame.
Dáme variť a pri stálom miešaní varíme na husto.
- Odstavíme z ohňa a primiešame 5dkg ramy(masla), dáme vychladnúť.
2 Pagáčiky zlepíme s krémom a potom ich pováľkáme v strúhanom syre.