Strakoše

Autor receptu: melbea

Dozrievajú čerešne a višne, vyskúšajte tento jednoduchý a chutný recept

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V miske zmiešame hrubú múku s polohrubou v pomere 1:3, pridáme štipku soli a vodu. Vymiešame cesto ako na halušky, nesmie byť príliš riedke, ani husté. Do cesta pridáme umyté a osušené čerešne alebo višne. Dobre premiešame.
  2. Do hrnca dáme variť vodu. Pripravíme si sklenenú misu, do ktorej nakrájame maslo a posypeme kryštálovým cukrom. Keď nám voda začne vrieť, polievkovou lyžicou do nej dávame čerešne, ktoré sa snažíme nabrať aj s kúskom cesta. Keď nám vyplávajú na povrch, povaríme ešte cca 2-3 minúty a vyberieme do pripravenej misy s maslom a cukrom.
  3. Posypeme mletým makom zmiešaným s cukrom, kto nemá rád mak, chutné sú aj škoricové. Prajem dobrú chuť.