Stracciatella-krupicový koláč, nepečený (fotorecept)

Autor receptu: eldina

v týchto teplách len nepečené sladkosti...:)

30
porcií
40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme: /cukru pridajte podľa seba, ja mám rada sladké koláče, či zákusky/
  2. najprv uvariť krupicovú kašu, z 1 L mlieka odobrať 800 ml, zvyšok je na namáčanie keksov...z 800 ml mlieka odobrať 500 ml a dať do hrnca variť../ja pridávam vždy aj trošku masla, nezvykne prihorieť/.....vymiešať cukor a 2 žĺtky, postupne zamiešavať aj 300 ml mieka...+ pridať 2 dcl krupice.....
  3. vliať do vriaceho mlieka a pomaly variť/2-3 min/... nechať polovychladnúť a pridať 2 PL kyslej smotany.............ked masa úplne vychladne-pridať 150 g zmäknutého masla /izbovej teploty/ a dobre vymiešať
  4. keksy jemne namáčať v mlieku a ukladať na plech...na ne vyliať /natrieť/ masu z krupice..
  5. želatínu urobiť podľa návodu...do 4 PL vody vysypať želatínu a nechať 1O min napučať.. /postup, ako sa robí želatína, dávam pre tých, čo sa jej "boja"-ako aj ja, do nedávna/
  6. medzitým vyšľahať 500 ml šľahačkovej smotany s 5 Pl práškového cukru/môžte aj viac alebo aj 1 vanilkový pridať/....
  7. po 10 minútach dať želatínu nahriať / na slabý oheň/ , nech sa rozpustí-nie variť!!, dať dolu z ohňa
  8. pridať 2-3 PL vyšľahanej šľahačky, vymiešať dokopy a tak pridať do misky so šľahačkou...dobre vymiešať/nech sa všetko spojí/ a dodať nakrájanú na kúsky horkú čokoládu...
  9. šľahačku natrieť na koláč, na krupicovú masu../ktorá medzitým vychladla a stuhla/
  10. ostalo mi ešte 50 g horkej čokolády, tú som dala rozpustiť s trochou Cery a ked to trochu vychladlo-poliala som zákusok..
  11. dať do chladničky chladiť...na obrázku mám zákusok po hodine chladenia..dosť rýchlo tuhol../samozrejme, že ešte lepšie bude držať po dlhšom čase..../
  12. zákusok bol hotový do 40 minút....a z toho sa najviac čaká na vychladnutie krupice...príprava a varenie krupice cca 10 min, šľahačka 5 min, želatína-chvíľu....