Stehno so zeleninovou plnkou

Autor receptu: redakcia

8-10
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umyté kuracie stehná vykostíme, zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Mrkvu a karfiol nakrájame na menšie kúsky a uvaríme do polomäkka. Žemle nakrájame na kocky, ku ktorým pridáme na masle opraženú cibuľku.
  2. Do zmesi pridáme mlieko, vajcia, obvarenú zeleninu, hrášok, nastrúhaný muškátový oriešok. Všetko spolu premiešame a dosolíme. Z takto pripravenej zmesi tvarujeme valčeky, ktoré dáme na mäso a spolu zrolujeme. Podľa potreby môžeme rolku zviazať niťou, aby sa počas pečenia nerozpadla.
  3. Olej, rascu, mletú papriku a soľ spolu zmiešame a touto zmesou potrieme mäso. Mäsové rolky ukladáme do pekáča, podlejeme troškou vody a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 oC. Počas pečenia mäso polievame výpekom.