Steak so smotanovo-pečiarkovou redukciou (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Druhý pokus, aj keď som mäso robila kratšiu dobu ako minule, bolo viac prepečené a ja neviem prečo, ak mi niekto poradí, budem rada. Použila som z toho istého mäsa ako prvý krát, takže bolo zmrazené, možno preto.
2 porcie |
10 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Rozmrazené mäso som vybrala hodinu pred prípravou z chladničky, trošičku potrela olejom a posypala som v mažiari drveným korením, tesne pred prípravou som osolila
- Zemiaky v šupke som predvarila a dala som opekať na kačacej masti, pridala som rascu, soľ a rozmarín
- Mäso som dala na rozohriatu panvicu, opekala som z každej strany 2,5 min., lebo som chcela, aby bolo medium rare, ale nevyšlo :-(((
- Mäso som dala odpočívať do alobalu pod poklop, neviem, čo by sa s ním stalo, keby som ho ešte dala do rúry, ako sa píše v niektorých receptoch
- Do panvice som dala výpek z mäsa a orestovala som na ňom pečiarky
- Pridala som smotanu, biele korenie, soľ, rozmarín a redukovala som, na záver som pridala kúsok masla a odstavila
- Robila som dva kusy, jeden bol menej prepečený, ale fotka je rozmazaná