Steak so smotanovo-pečiarkovou redukciou (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Druhý pokus, aj keď som mäso robila kratšiu dobu ako minule, bolo viac prepečené a ja neviem prečo, ak mi niekto poradí, budem rada. Použila som z toho istého mäsa ako prvý krát, takže bolo zmrazené, možno preto.

2
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rozmrazené mäso som vybrala hodinu pred prípravou z chladničky, trošičku potrela olejom a posypala som v mažiari drveným korením, tesne pred prípravou som osolila
  2. Zemiaky v šupke som predvarila a dala som opekať na kačacej masti, pridala som rascu, soľ a rozmarín
  3. Mäso som dala na rozohriatu panvicu, opekala som z každej strany 2,5 min., lebo som chcela, aby bolo medium rare, ale nevyšlo :-(((
  4. Mäso som dala odpočívať do alobalu pod poklop, neviem, čo by sa s ním stalo, keby som ho ešte dala do rúry, ako sa píše v niektorých receptoch
  5. Do panvice som dala výpek z mäsa a orestovala som na ňom pečiarky
  6. Pridala som smotanu, biele korenie, soľ, rozmarín a redukovala som, na záver som pridala kúsok masla a odstavila
  7. Robila som dva kusy, jeden bol menej prepečený, ale fotka je rozmazaná