Srnčie stehno na smotane
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup- Pokrájanú zeleninu dáme do 1,5 l vody, pridáme ocot, čierne korenie, borievky, bobkový list a soľ. Privedieme do
varu a krátko povaríme. Do vychladnutého nálevu dáme cibuľu a vložíme mäso prešpikované údenou slaninou.
Mäso by malo byť ponorené a prikryté ho necháme odležať 3 – 7 dní. Potom ho aj s koreninami a časťou tekutiny vložíme do vyhriatej rúry a prikryté alobalom pečieme asi hodinu. Po hodine mäso odokryjeme a rýchlo ponatierame horčicou.
- Takto pečieme pri zvýšenej teplote ešte asi 30 minút. Na suchú panvicu dáme cukor a urobíme z neho karamel. Všetku šťavu z pekáča aj so zeleninou rozmixujeme a prepasírujeme. Omáčku vylejeme na karamel, pridáme smotanu a citrónovú šťavu.
- Mäso nakrájame, prelejeme omáčkou a na kraj položíme PL brusnicového džemu. Podávame s knedľou.
|