Srnčie stehno na smotane

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pokrájanú zeleninu dáme do 1,5 l vody, pridáme ocot, čierne korenie, borievky, bobkový list a soľ. Privedieme do varu a krátko povaríme. Do vychladnutého nálevu dáme cibuľu a vložíme mäso prešpikované údenou slaninou. Mäso by malo byť ponorené a prikryté ho necháme odležať 3 – 7 dní. Potom ho aj s koreninami a časťou tekutiny vložíme do vyhriatej rúry a prikryté alobalom pečieme asi hodinu. Po hodine mäso odokryjeme a rýchlo ponatierame horčicou.
  2. Takto pečieme pri zvýšenej teplote ešte asi 30 minút. Na suchú panvicu dáme cukor a urobíme z neho karamel. Všetku šťavu z pekáča aj so zeleninou rozmixujeme a prepasírujeme. Omáčku vylejeme na karamel, pridáme smotanu a citrónovú šťavu.
  3. Mäso nakrájame, prelejeme omáčkou a na kraj položíme PL brusnicového džemu. Podávame s knedľou.