Srnčí steak pre labužníkov

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umyté a osušené mäso nakrájame na rezne, naklepeme ich, posolíme a okoreníme. Prešpikujeme ich slaninou, dáme do nádoby, zalejeme olejom a necháme v chlade do druhého dňa odležať. Potom ich opečieme na oleji po oboch stranách. Olej, ktorý nám zostal, čiastočne zlejeme, pridáme k nemu polovicu masla a necháme rozpustiť, šťavu necháme trocha odpariť.
  2. Potom zaprášime múkou, zalejeme vývarom, červeným vínom, dochutíme a chvíľu necháme povariť. Omáčku potom precedíme na steaky. Na oleji opražíme hríby, pridáme druhú polovicu masla a pridáme ich k mäsu.
  3. Steaky podávame s omáčkou, ozdobíme ich brusnicovým kompótom a kolieskami citrónu.