Srnčí steak pre labužníkov
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Umyté a osušené mäso nakrájame na rezne, naklepeme ich, posolíme a okoreníme. Prešpikujeme ich slaninou,
dáme do nádoby, zalejeme olejom a necháme v chlade do druhého dňa odležať. Potom ich opečieme na oleji
po oboch stranách. Olej, ktorý nám zostal, čiastočne zlejeme, pridáme k nemu polovicu masla a necháme rozpustiť, šťavu necháme trocha odpariť.
- Potom zaprášime múkou, zalejeme vývarom, červeným vínom, dochutíme a chvíľu necháme povariť. Omáčku potom precedíme na steaky. Na oleji opražíme hríby, pridáme druhú polovicu masla a pridáme ich k mäsu.
- Steaky podávame s omáčkou, ozdobíme ich brusnicovým kompótom a kolieskami citrónu.
|