Špikované karé

Autor receptu: pacun110

Karé,keď sa chce piecť,tak je dobre ho prešpikovať slaninou a domácou klobásou,lebo ako také je dosť suché! A hneď je šťavnatejšie a má lepšiu chuť! A aj omáčka je chutnejšia. Kukajte,čítajte a uvidíte,že mám pravdu...

4
porcie
35 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Mojou milou manželkou zakúpené karé s kosťou, opracujem tak, že všetko,čo tam nemá byť,dám preč,mäso úhľadne obrežem,to mastné,na vrchu,ponakrajujem na štvorčeky, nasolím a dám,na 24 hodín,do ľadničky. Neprerastanú slaninu si nakrájam na dlhé a tenké také pásiky...
  2. ...dám do mrazničky a na druhý deň,keď do odležaného karé narobím vykosťovákom ,po celej dĺžke (durchom) dierky,nimi to mäso prešpikujem. Tenkú,grilovaciu klobásu pikantnú,po obvode,zľahka, poprepichujem ostrým nožíkom a tiež dám do mäsa...
  3. ...poprepichujem ju preto,aby sa tá šťavičko,čo z nej pri pečení vyjde ,dostala do mäska a tak ho krásne ochutila ,a aj nádhernou, údenou vôňou ,prevoňala celý byt.A ešte ho,trochu osolím,okorením aj celou rascou posypem a jednu cibuľu si nakrájam na úhľadné kolieska a tiež ich osolím...
  4. ...mäso zo všetkých strán opražím na masti,aby sa zatiahlo,pridám cibuľu a zľahka opražím...
  5. ...keď mi cibuľa zmäkne,tak mäso obložím plátkami slaniny,podlejem horúcou vodou a na hodinu aj štvrť zavriem do,na 200 stupňov, vyhriatej rúry...
  6. ..priebežne kontrolujem a podlievam horúcnu vodou,aby som neprerušil pečenie.Šťava je chuťovo výborná,akurát slaná a mierne pikantná,takže nemusím ani dochucovať...
  7. ...opečené mäsko nechám v rúre dôjsť a pohľadom skontrolujem či je dobre prepečené a šťavnaté - je!
  8. ...pripravil som si,vizuálne, 2 rôzne verzie - prvá je taká skromnejšia a jednoduchšia,len so zemiakovou kašou a tekvicovou čalamádou...
  9. ..a druhá je luxusnejšia - kaša,ryža a pestrofarebná zeleninová obloha -ale obidve chutia výborne! Upečte si a uvidíte.
  10. ...niekto sa učí a niekto je...