Špenátový prívarok inak

Autor receptu: lopajdo

Takto ho robí moja manželka... lepší som nejedol. A dúfam, že ani jesť nebudem. A tá krásna farba, škoda že som necvakol. Dobrú chuť.

30 minút
príprava

Postup

  1. Všetky suroviny sú podľa chuti a množstva kto koľko zvládne a pre koľkých varí. Špenát necháme na jemnom plameni v rozpúšťať mlieku, sem tam premiešame. Keď je rozpustený prilejeme smotanku a miešame.
  2. Urobíme si cesnakové dochucovadlo a zahusťovadlo, t.j. na oleji popražíme rozpučený cesnak (nemusíme šetriť, krásne vonia vo výsledku), pridáme trochu múky - myslím že sa to volá zápražka :) Túto zmes šupneme do špenátu, premiešame, dochutíme soľou a pre vôňu trochou čierneho korenia. Povaríme 5-7 minút.
  3. Vypneme, ochutnáme. Na vrch pohážeme pár kúskov masla, keď sa roztoví premiešame. Maslo vytvorí krásnu krémovú chuť a okrem toho aj zabráni aby sa na špátiku spravila taká tá kožka :) Dobrú chuť.