Špenátovo-syrový koláč (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Tak toto som videl uz davnejsie na trhu a tak sa mi to zapacilo, ze som to musel vyskusat.

6-8
porcií
30 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Prvych osem ingrediencii som dal do chlebovej masinky, bez ktorej sa nepohnem. Som lenivy na rucne miesanie. Kombinaciu muk a cely recept som si dovolil pozicat od skvelej varechacky @havino http://varecha.pravda.sk/recepty/rychle-bagety-fotorecept/42022-recept.html V case pripravy cesta, som umyl spenatove listky a nehal v sitku odkvapkat. Medzitym som si pripravil dressing. Zmiesal som v miske olivovy olej, citronovu stavu, javorovy sirup alebo med a sol koremie.
  2. Nastruhal som si syry.
  3. Ked je cesto hotove, premiesal som ho a rozdelil na sest priblizne rovnakych casti.
  4. Kazdu gulku som rozvalkal na placku priblizne dvadsat cm priemer a hrubke asi 3 mm.
  5. Na placku som dal spenatove listy, mne vyslo 6 ks, takze priblizne 50 g, alebo 1/6 salatu,
  6. a zroloval som to do tohto tvaru a ulozil spojom na spodku.
  7. Ked som si pripravil vsetko cesto do cigaroveho tvaru, zobral som prvy a rozrezal na vrchu a roztvoril.
  8. Naplnil som to syrom cheddar.
  9. Potom na vrch som dal este trochu mozzarelly syru. Pred vlozenim do 180 stupnou vyhriatej rury som ich natrel zltkom rozmiesanym v 1 pl mlieka. Piekol som asi 25 minut.
  10. Po upeceni som dal na mriezku vychladnut. Kto ma rad stiplave ako u nas muzska mensina, olozi na vrch este jalapeno, alebo habanero. Tieto "kolace" sa daju naozaj rozne vyuzit. Ja som ich napr. robieval aj s kyslou kapustou a klobasovym masom.