Špenátové halušky so syrovou omáčkou
Autor receptu: zuzlik0402
uchytilo sa to aj u členov rodiny, ktorí špenát príliš "nemusia"
3-4 porcie |
25 minút príprava |
Postup
- Špenát necháme rozmraziť, pridáme soľ, popučený cesnak, vajíčka a od oka múku, aby sa vytvorilo cesto, nie príliš riedke ale ani priveľmi tuhé, aby sme ho pretláčali cez haluškárku. Hladkú múku a hrubú múku sa snažíme pridávať 1:1
- Do vriacej vody naštikáme halušky a uvaríme. Keď vyplávajú na povrch, scedíme ich.
- Na panvici na troške oleja popražíme nadrobno nakrájanú anglickú slaninu - ja kupujem anglickú vákuovo balenú, takú kde je viac mäska, ako slaniny. Prilejeme hotové syrové omáčky a len ich prehrejeme.
- Omáčku vylejeme na halušky, premiešame a podávame.