Špargľový krém (fotorecept)

Autor receptu: zuzickaaa1

Pre nás jedna z TOP polievok:)

8
porcií
150 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Odlomíme špičky špargle. Spodnú časť pomocou škrabky ošúpeme.
  2. Ošúpanú špargľu nakrájame na kolieska. Zelenú časť z mladej cibulky nakrájame taktiež na malé kolieska.
  3. Špičky špargle dáme zvlášť variť na cca 15min. Vývar nevylievame.
  4. Zelenú "cibuľku" orestujeme na olivovom oleji. Môžeme použiť aj maslo.
  5. Pridáme špargľu.
  6. Zalejeme zeleninovým vývarom a pridáme korenie, soľ a muškátový orech.
  7. Ak máme už špargľové špičky uvarené, tak vývar zlejeme do pripraveného hrnca. Zlejeme tak cca 500ml. Varíme cca 30min, kým nie je špargľa mäkká. Počas varenia pridáme do polievky pokrájané zemiaky.
  8. Šparglové špičky dáme do misky s ľadovou vodou, aby si udržali svoj tvar.
  9. Po uvarení pridáme do polievky smotanu a necháme prejsť varom. Na záver mixérom všetko spolu rozmixujeme. Ak máme náhodou polievku riedku, môžeme zahustiť špaldovou múkou.
  10. Na záver si nakrájame rožky na malé kocky a na olivovom oleji ich orestujeme a vyrobíme si krutóny. Ak už máme krém na tanieri, do každého pridáme za malú lyžičku mascarpone ( nemusí byť), špičku špargle a môžeme podávať. Dobrú chuť.:)