Špargľový krém (fotorecept)
Autor receptu: zuzickaaa1
Pre nás jedna z TOP polievok:)
8 porcií |
150 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Odlomíme špičky špargle. Spodnú časť pomocou škrabky ošúpeme.
- Ošúpanú špargľu nakrájame na kolieska. Zelenú časť z mladej cibulky nakrájame taktiež na malé kolieska.
- Špičky špargle dáme zvlášť variť na cca 15min. Vývar nevylievame.
- Zelenú "cibuľku" orestujeme na olivovom oleji. Môžeme použiť aj maslo.
- Pridáme špargľu.
- Zalejeme zeleninovým vývarom a pridáme korenie, soľ a muškátový orech.
- Ak máme už špargľové špičky uvarené, tak vývar zlejeme do pripraveného hrnca. Zlejeme tak cca 500ml. Varíme cca 30min, kým nie je špargľa mäkká. Počas varenia pridáme do polievky pokrájané zemiaky.
- Šparglové špičky dáme do misky s ľadovou vodou, aby si udržali svoj tvar.
- Po uvarení pridáme do polievky smotanu a necháme prejsť varom. Na záver mixérom všetko spolu rozmixujeme. Ak máme náhodou polievku riedku, môžeme zahustiť špaldovou múkou.
- Na záver si nakrájame rožky na malé kocky a na olivovom oleji ich orestujeme a vyrobíme si krutóny. Ak už máme krém na tanieri, do každého pridáme za malú lyžičku mascarpone ( nemusí byť), špičku špargle a môžeme podávať.
Dobrú chuť.:)