Špargľa zelená v omelete
Autor receptu: ches
Pokial som nepoznala sparglu tak som nevedela aka je to zelenina. Teraz viem , ze sa pestuje aj na slovensku, lebo ju najdem aj na pulte vo schweiz.
A odvtedy ju pouzivam ,samozrejme ked je cenovo lacna.
Prepacte my , ze nemam mäkcene a dlzne, môj stroj to nema.
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Mlieko , vajicka vyslahame a pridame muku,sol a zamiesame ako na palacinky cesto. Asi 30 min nechame odstat a medzi tym si pripravyme sparglu.
Konec spargle odrezeme. 1/3 spargle osupeme a nakrajame 3-4 cm kusky.
Na panvici zeleninovy vyvar/alebo bujon/, biele vino a safran nite alebo prasok, nechame zovriet a pridame spargel kusky a 15 minut pomaly nechame varit.
Ked mame spargel podla nasej chuti dost mäkku ,pridame smotanu a so solou a korenim dochutime.
Este 5min.nechame spolu povarit.
- Na teflonovu panvicu alebo palacinkovu dame troska oleja nie moc rozpaleny.
Z cesticka urobime 4-6 palaciniek. Ked mame upecene vsetky palacinky tak rozdelime sparglovu plnku na palacinky a prelozime ich. napr:vid. obrazok-Foto.
Hned teple servirujeme.
Prajem Vam Dobru chut. Mne chutilo.
- Podavame Biele vino -znacka ta ista ako do varenia.