Špargľa zelená v omelete

Autor receptu: ches

Pokial som nepoznala sparglu tak som nevedela aka je to zelenina. Teraz viem , ze sa pestuje aj na slovensku, lebo ju najdem aj na pulte vo schweiz. A odvtedy ju pouzivam ,samozrejme ked je cenovo lacna. Prepacte my , ze nemam mäkcene a dlzne, môj stroj to nema.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mlieko , vajicka vyslahame a pridame muku,sol a zamiesame ako na palacinky cesto. Asi 30 min nechame odstat a medzi tym si pripravyme sparglu. Konec spargle odrezeme. 1/3 spargle osupeme a nakrajame 3-4 cm kusky. Na panvici zeleninovy vyvar/alebo bujon/, biele vino a safran nite alebo prasok, nechame zovriet a pridame spargel kusky a 15 minut pomaly nechame varit. Ked mame spargel podla nasej chuti dost mäkku ,pridame smotanu a so solou a korenim dochutime. Este 5min.nechame spolu povarit.
  2. Na teflonovu panvicu alebo palacinkovu dame troska oleja nie moc rozpaleny. Z cesticka urobime 4-6 palaciniek. Ked mame upecene vsetky palacinky tak rozdelime sparglovu plnku na palacinky a prelozime ich. napr:vid. obrazok-Foto. Hned teple servirujeme. Prajem Vam Dobru chut. Mne chutilo.
  3. Podavame Biele vino -znacka ta ista ako do varenia.