Špargľa v lístkovom ceste s prosciuttom a pecorinom

Autor receptu: eraserhead

2
porcie
5 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Je na Vás aké suroviny použijete, ja som použil tieto.
  2. Špargľu umyjeme a očistíme, dáme variť do osolenej vriacej vody na 8-10 minút.
  3. Na plátok prosciutta dáme plátky pecorina, uvarenú špargľu a zabalíme.
  4. Asi takto
  5. Lístkové cesto rozvalcujeme a nakrájame na asi 3 cm široké pásy.
  6. Špargľu s prosciuttom a pecorinom zavinieme do lístkového cesta a uložíme na plech s pečiacim papierom.
  7. Takto pripravené hojne potrieme rozšlahaným vajíčkom a posypeme ľanovým semienkom, a opäť hojne potrieme vajíčkom.
  8. Dáme piecť na 15 - 20 minút na 200 stupňov, kým nebude povrch cesta so zlatohneda. Podávame teplé.