zatvoriť
VYTLAČIŤ
Špargľa v lístkovom ceste s prosciuttom a pecorinom
Autor receptu:
eraserhead
2
porcie
5 minút
príprava
30 minút
na 200 °C
Suroviny
5 ks
Špargľa biela
5 ks
Prosciutto di Parma
lístkové cesto
20 g
Pecorino Romano
1 ks
vajce
ľanové semienka
sezamové semienka
Postup
Je na Vás aké suroviny použijete, ja som použil tieto.
Špargľu umyjeme a očistíme, dáme variť do osolenej vriacej vody na 8-10 minút.
Na plátok prosciutta dáme plátky pecorina, uvarenú špargľu a zabalíme.
Asi takto
Lístkové cesto rozvalcujeme a nakrájame na asi 3 cm široké pásy.
Špargľu s prosciuttom a pecorinom zavinieme do lístkového cesta a uložíme na plech s pečiacim papierom.
Takto pripravené hojne potrieme rozšlahaným vajíčkom a posypeme ľanovým semienkom, a opäť hojne potrieme vajíčkom.
Dáme piecť na 15 - 20 minút na 200 stupňov, kým nebude povrch cesta so zlatohneda. Podávame teplé.