Špargľa s holandskou omáčkou a novými zemiakmi.

Autor receptu: biba1

Myslím, že toto fantastické jedlo k tomuto obdobiu jednoducho patrí. Ľahké, chutné a určite zaujme...

15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Menšie zemiaky v množstve podľa potreby (najlepšie nové - tie nešúpeme, len umyjeme) si dáme uvariť do osolenej vody.
  2. Špargľu očistíme, drevnaté konce odrežeme. Na jednu porciu rátame cca 8 ks, alebo podľa apetítu príslušných hladošov:-) Dáme si zovrieť dostatočné množstvo vody s trochou soli a cukru a v nej ovaríme špargľu. 10 minút úplne postačuje, nie je dobré, keď je špargľa veľmi mäkká.
  3. Nad teplou (nie vriacou) vodou šľaháme žĺtky, pokiaľ nezhustnú. Odstavíme z teplej vody a začneme po trochách prídávať roztopené maslo. Dôležité je stále miešať kuchynskou metlou, aby zmes bola vláčna. Nakoniec dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a trochou citrónovej šťavy. Všetko podľa chuti.
  4. Uvarené zemiaky môžeme poliať maslom, posypeme petržlenovou vňaťou. Naservírujeme so špargľou a prelejeme omáčkou.