Špargľa s holandskou omáčkou a novými zemiakmi.
Autor receptu: biba1
Myslím, že toto fantastické jedlo k tomuto obdobiu jednoducho patrí. Ľahké, chutné a určite zaujme...
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Menšie zemiaky v množstve podľa potreby (najlepšie nové - tie nešúpeme, len umyjeme) si dáme uvariť do osolenej vody.
- Špargľu očistíme, drevnaté konce odrežeme. Na jednu porciu rátame cca 8 ks, alebo podľa apetítu príslušných hladošov:-) Dáme si zovrieť dostatočné množstvo vody s trochou soli a cukru a v nej ovaríme špargľu. 10 minút úplne postačuje, nie je dobré, keď je špargľa veľmi mäkká.
- Nad teplou (nie vriacou) vodou šľaháme žĺtky, pokiaľ nezhustnú. Odstavíme z teplej vody a začneme po trochách prídávať roztopené maslo. Dôležité je stále miešať kuchynskou metlou, aby zmes bola vláčna. Nakoniec dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a trochou citrónovej šťavy. Všetko podľa chuti.
- Uvarené zemiaky môžeme poliať maslom, posypeme petržlenovou vňaťou. Naservírujeme so špargľou a prelejeme omáčkou.