Špargľa na spôsob rizota (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Bojím sa napísať že rizoto, lebo by ma niektorí ukameňovali :-) viem, že to nie pravé rizoto, skôr taký slovenský spôsob. Rýchle a chutné jedlo a vlastne aj zdravé.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistila som špargľu a pokrájala na cca 2cm kúsky, na masle som spenila cibuľu, po chvíli pridala surovú špargľu a hrások, osolila, okorenila a dala som trochu kurkumy pre farbu, podliala vývarom a nechala dusiť asi 15 min.
  2. Potom som pridala ryžu, zaliala vývarom a zakryté varila 15 min. a potom na vypnutej platni nechala dôsť 20 min. Hotové na tanieri som posypala parmazánom. Ešte som pokvapkala olivovým olejom. K tomu šalát: rukola, paradajka, cibuľka, soľ, olivový olej a vinný ocot červený
  3. šalátik