Španielsky šalát z chobotnice

Autor receptu: redakcia

2
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Chobotnicu dáme variť do osolenej vody na približne 45 minút. Uvarenú chobotnicu si dáme na pracovnú dosku. Najprv odkrojíme hlavu a odložíme ju nabok. Chápadlá oddelíme od trupu, tie potom nakrájame na menšie kúsky. Nakrájané chápadlá potom opražíme na olivovom oleji. Osolíme a okoreníme. Pridáme aj trochu cesnaku v oleji.
  2. Červenú papriku si nakrájame na úzke pásiky. Nakrájanú papriku pridáme k opraženým kúskom chobotnice. Takisto si nakrájame aj zelenú papriku. Červenú aj bielu cibuľu nakrájame na plátky a pridáme k statným surovinám. Pridáme tiež nakrájanú jarnú cibuľku, a vytlačíme šťavu z citrónov.
  3. Pridáme soľ, a okoreníme. Zalejeme olivovým olejom Pridáme tiež nakrájanú bazalku, a petržlenovú vňať. Servírujeme na čerstvých listoch šalátu friseé a čakanky.