Španielsky šalát z chobotnice
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
20 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Chobotnicu dáme variť do osolenej vody na približne 45 minút. Uvarenú chobotnicu si dáme na pracovnú dosku. Najprv odkrojíme hlavu a odložíme ju nabok. Chápadlá oddelíme od trupu, tie potom nakrájame na menšie kúsky. Nakrájané chápadlá potom opražíme na olivovom oleji. Osolíme a okoreníme. Pridáme aj trochu cesnaku v oleji.
- Červenú papriku si nakrájame na úzke pásiky. Nakrájanú papriku pridáme k opraženým kúskom chobotnice. Takisto si nakrájame aj zelenú papriku. Červenú aj bielu cibuľu nakrájame na plátky a pridáme k statným surovinám. Pridáme tiež nakrájanú jarnú cibuľku, a vytlačíme šťavu z citrónov.
- Pridáme soľ, a okoreníme. Zalejeme olivovým olejom Pridáme tiež nakrájanú bazalku, a petržlenovú vňať. Servírujeme na čerstvých listoch šalátu friseé a čakanky.
|