Špaldové bagetky
Autor receptu: ada2
Môžete si skúsiť upiecť doma bagetky z rôznych druhov múk - špaldovej, ražnej a pohánkovej.
6 porcií |
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si kvások z polovice kocky droždia, cukru a mlieka. Hotový kvások vlejeme do zmesi - špaldová, ražná, pohánková múka, semiačka slnečnicové, ľan, voda, olej, rasca, soľ (pohánkovú múku môžeme nahradiť tiež špaldovou). Cesto spolu miešame dovtedy, kým nie je ľahšej konzistencie. Prikryjeme ho a necháme vykysnúť.
- Po vykysnutí cesta vytvarujeme pomúčenými rukami (špaldovou múkou) malé bagetky. Kladieme na plech s papierom. Pečieme asi 25 - 30 min.
- Z tejto dávky urobíte asi 6 - 7 kusov. Ja ich potom dávam do mrazničky, aby vydržali čerstvé.