Špaldové bagetky

Autor receptu: ada2

Môžete si skúsiť upiecť doma bagetky z rôznych druhov múk - špaldovej, ražnej a pohánkovej.

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si kvások z polovice kocky droždia, cukru a mlieka. Hotový kvások vlejeme do zmesi - špaldová, ražná, pohánková múka, semiačka slnečnicové, ľan, voda, olej, rasca, soľ (pohánkovú múku môžeme nahradiť tiež špaldovou). Cesto spolu miešame dovtedy, kým nie je ľahšej konzistencie. Prikryjeme ho a necháme vykysnúť.
  2. Po vykysnutí cesta vytvarujeme pomúčenými rukami (špaldovou múkou) malé bagetky. Kladieme na plech s papierom. Pečieme asi 25 - 30 min.
  3. Z tejto dávky urobíte asi 6 - 7 kusov. Ja ich potom dávam do mrazničky, aby vydržali čerstvé.