Spaghetti s parmezánom a paradajkovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Pridávam recept na rýchlovku, ked nieto času a ste hladní, možno niekomu príde vhod.

4
porcie
5 minút
príprava
7 - 8 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Postavila som variť vodu, kým zovrela, pripravila som omáčku na spaghetti, do misky som dala domácu paradajkovú omáčku,...
  2. ...pridala som soľ,...
  3. ...prelisovaný cesnak,...
  4. ...olivový olej a všetko som spolu premiešala,....
  5. ...postrúhala som na jemno syr Parmigiiano Reggiano,...
  6. ...do vriacej osolenej vody som vložila spaghetti, varila som ich podľa návodu na obale na al dente, scedila som ich, zachytila som trocha vody z ich varenia, premiešala s pripravenou ochutenou paradajkovou omáčkou, ktorú som dala ihned do misy, pridala som horúce spaghetti a spolu dobre premiešala, spaghetti nikdy nepreplachujem studenou vodou, aby nevychladli a najmä, aby nestratili na chuti,..
  7. ...vrch som posypala hojne nastrúhaným parmezánom a celými lístkami čerstvej petržlenovej vňate a hned som ich podávala horúce, je to veľmi chutné jednoduché jedlo, navyše rýchlo hotové.