Spaghetti s parmezánom a paradajkovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Pridávam recept na rýchlovku, ked nieto času a ste hladní, možno niekomu príde vhod.
4 porcie |
5 minút príprava |
7 - 8 minút na 100 °C |
Postup
- Postavila som variť vodu, kým zovrela, pripravila som omáčku na spaghetti, do misky som dala domácu paradajkovú omáčku,...
- ...pridala som soľ,...
- ...prelisovaný cesnak,...
- ...olivový olej a všetko som spolu premiešala,....
- ...postrúhala som na jemno syr Parmigiiano Reggiano,...
- ...do vriacej osolenej vody som vložila spaghetti, varila som ich podľa návodu na obale na al dente, scedila som ich, zachytila som trocha vody z ich varenia, premiešala s pripravenou ochutenou paradajkovou omáčkou, ktorú som dala ihned do misy, pridala som horúce spaghetti a spolu dobre premiešala, spaghetti nikdy nepreplachujem studenou vodou, aby nevychladli a najmä, aby nestratili na chuti,..
- ...vrch som posypala hojne nastrúhaným parmezánom a celými lístkami čerstvej petržlenovej vňate a hned som ich podávala horúce, je to veľmi chutné jednoduché jedlo, navyše rýchlo hotové.