Špagety so sušenými paradajkami, kapary a petržlenom
Autor receptu: paploska
Tento týždeň, po náročnej práci, relaxujem v kuchyni. Za oknom sa skoro zmráka a tak
máme stále na niečo chuť :-) Pre dnešok sú to rýchle a chutné špagety podľa
talianskeho receptu.
4 porcie |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si potrebné ingrediencie. Keď mám všetko po ruke, urýchlim celý proces a zvyčajne sme poriadne hladní, takže rýchlosť je najdôležitejšia :-).
- Najprv si pokrájame nadrobno cesnak, posekáme kapary a pokrájame paradajky. Ja som mala nakladané v soli, takže som ich pred použitím poriadne vymyla v studenej vode. Omáčku som už nesolila.
- Na olivovom oleji opečieme cesnak, pridáme kapary a paradajky. Opekáme asi 3 min. Pridáme víno a varíme, kým sa nám neodparí alkohol.
- Špagety uvaríme podľa návodu. Používam výborne špaldové špagety od Alnatury, ale dnes som zohnala kukuričné, takže nabudúce vyskúšam. Do omáčky pridáme posekanú petržlenovú vňať, špagety a krátko spolu opečieme. Pozor, krátko, aby sa nerozvarili. Nakoniec pridáme nasucho opraženú strúhanku, ak nemáte alergie, tak si tam pridajte postrúhanú mozzarellu . A zapíjame dobrý bielym vínkom :-)