Špagety alla Puttanesca (fotorecept)
Autor receptu: eraserhead
2 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Suroviny
- Rajčiny narežeme do kríža, necháme minútu povariť vo vriacej vode vyberieme a odložíme nabok.
- Nakrájame odkôstkované olivy na kolieska.
- Chilly papričku zbavíme semiačok, žiliek a nakrájame na kúsky.
- Ančovičky pre zbavenie prebytočnej slanosti umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme a na hrubo nakrájame.
- Do panvice dáme olivový olej, nakrájaný cesnak, ančovičky, chilli a necháme pár minút prevoniať.
- Rajčiny zbavíme šupiek a semiačok.
- Necháme odtiecť.
- Kapary pre zbavenie prebytočnej slanosti umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Nakrájame na hrubo.
- Do panvice pridáme nakrájané kapary a olivy.
- Rajčiny nakrájame na kocky.
- Nakrájané rajčiny pridáme do panvice. Na miernom ohni upravujeme 10-15 minút.
- Po uplynutí potrebného času dochutíme soľou a pridáme nesekanú petržlenovú vňať.
- V dostatočnom množstve osolenej vody uvaríme špagety.
- Keď sú špagety al dente, zlejeme vodu a špagety pridáme do panvice.
- Špagety s omáčkou Puttanesca na panvici chvíľu poprehadzujeme. Okamžite servírujeme posypané so zvyšnou nasekanou petržlenovou vňaťou.