Špagety alla Puttanesca (fotorecept)

Autor receptu: eraserhead

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Suroviny
  2. Rajčiny narežeme do kríža, necháme minútu povariť vo vriacej vode vyberieme a odložíme nabok.
  3. Nakrájame odkôstkované olivy na kolieska.
  4. Chilly papričku zbavíme semiačok, žiliek a nakrájame na kúsky.
  5. Ančovičky pre zbavenie prebytočnej slanosti umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme a na hrubo nakrájame.
  6. Do panvice dáme olivový olej, nakrájaný cesnak, ančovičky, chilli a necháme pár minút prevoniať.
  7. Rajčiny zbavíme šupiek a semiačok.
  8. Necháme odtiecť.
  9. Kapary pre zbavenie prebytočnej slanosti umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Nakrájame na hrubo.
  10. Do panvice pridáme nakrájané kapary a olivy.
  11. Rajčiny nakrájame na kocky.
  12. Nakrájané rajčiny pridáme do panvice. Na miernom ohni upravujeme 10-15 minút.
  13. Po uplynutí potrebného času dochutíme soľou a pridáme nesekanú petržlenovú vňať.
  14. V dostatočnom množstve osolenej vody uvaríme špagety.
  15. Keď sú špagety al dente, zlejeme vodu a špagety pridáme do panvice.
  16. Špagety s omáčkou Puttanesca na panvici chvíľu poprehadzujeme. Okamžite servírujeme posypané so zvyšnou nasekanou petržlenovou vňaťou.