Špagety aglio e olio

Autor receptu: redakcia

Najlacnejší tradičný taliansky recept na cestoviny.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup


  1. Cestoviny uvaríme v slanej vode podľa návodu, aby boli al dente.

  2. Na rozohriatom olivovom oleji opražíme na plátky pokrájaný cesnak, posekané bylinky a podrvené čili papričky. Krátko orestujeme.

  3. Pridáme špagety a dôkladne premiešame. Podávame s nastrúhaným syrom, najlepšie parmezánom.
  4. NÁŠ TIP: Chutné, jednoduché a lacné jedlo. Je nenáročné na prípravu, spĺňa však tie najnáročnejšie kulinárske kritériá. Dôležité je, aby sme jedlo pripravili z kvalitných a čerstvých surovín. Bylinky a papričky nie sú nutnosť.