Kuracie mäso
Špagetová tekvica s kuracím mäsom (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Špagetová tekvica je úžasná zelenina. Dá sa použiť na koláče, k mäsu, s rôznymi omáčkami alebo ako klasické špagety s kečupom a syrom.* Máte záhradu? Potom vám ju vrelo doporučujem vysadiť.
4 porcie |
60 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Špagetovú tekvicu dáme celú aj so šupkou do tlakového hrnca. Prilejeme vodu a dáme variť. Čas varenia počítame od začiatku syčania ventilu. Varíme podľa veľkosti 25 minút (tekvica cca 30 cm). Menšiu tekvicu varíme asi 15 minút. Potom vypneme oheň a necháme povoliť ventil.
Tekvicu vyberieme, chytíme za stopku a po dĺžke rozrežeme na polovice.
- Vyberieme semienka a každú polovicu vyšpagetujeme, teda chytíme hore a vidličkou ťaháme odvrchu až nadol. Narobia sa nám „špagety“, v ruke nám ostane prázdna šupka.
Ak nespotrebujeme celú tekvicu, zvyšok dáme do chladničky a použijeme na iné jedlo.
- Medzitým na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.
Pridáme na menšie kúsky nakrájané mäso a krátko zarestujeme.
- Posypeme harissou a osolíme. Podlejeme vodou a dusíme asi 15 minút.
- Potom pridáme na malé kocky nakrájanú papriku a zahustíme vo vode rozmiešanou Maizenou. Krátko povaríme.
- „Špagety“ rozdelíme na taniere a zalejeme mäsom so šťavou.
Posypeme sekanou vňaťou cibuľky alebo pažítkou.