Šošovicový prívarok s údenou krkovičkou a cibuľkovými kolieskami (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Prívarok robievam najčastejšie so smotanou.Teraz som vyskúšala inú verziu a zdá sa mi
omnoho lahšie staviteľná..
50 minút príprava |
30+20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zostala mi údená krkovička od Vianoc, tak som ju rozmrazila, umyla a uvarila v celku v kapustnici.Uvarenú som pokrájala na tenké plátky.Na prívarok som si v rajnici roztopila masť a pokrájala do nej cibuľu.
- Cibuľku som chvílku popražila a pridala som štipku červenej papriky..
- Šošovicu som premyla a predvarila 15 min. v čistej vode...vodu som zliala a šošovicu som pridala k cibuľke.
- Keďže bola šošovica už skoro uvarená, hneď som k nej pridala aj mleté ovsené vločky, ktoré mali tú funkciu, že nahradili múku na zahustenie...spolu som ich povarila 20 min..dochutila soľou, čiernym korením a čubricou.
- Pripravila som si suroviny na obaľovanie cubulových koliesok..cibuľu som pokrájala na hrubšie kolieska, namočila do vajíčka, do strúhanky a vypražila v horúcom oleji do zlatista..Hotový šošovicový prívarok som naložila na tanier, pridala som šťavnatú údenú krkovičku, vyprážané cibuľkové kolieska a vajce pokrájané na mesiačiky..dobrú chuť..