Šošovicové fašírky

Šošovicové fašírky

Autor receptu: redakcia

45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do misky nastrúhame očistenú mrkvu, pridáme domäkka uvarenú červenú alebo hnedú šošovicu a premiešame. Pridáme vajce, soľ, rascu a majorán podľa chuti a premiešame. Prisypeme múku a všetko dobre zmiešame a spojíme do tvarovateľnej zmesi. Ak je zmes príliš vlhká, pridáme viac múky alebo strúhanky. Ak je zmes príliš suchá, môžeme pristrúhať mrkvu alebo pridať ešte jedno vajíčko.
  2. Ručne tvarujeme menšie fašírky, ktoré potom obaľujeme v strúhanke. Fašírky môžeme opiecť na panvici s olejom. Ak chceme ľahšiu verziu, pečieme na plechu pokvapkané olejom.