Šošovicová polievka s citrónom (fotorecept)

Autor receptu: shukvacik

Jednoduchá, rýchla, chutná a ľahká polievka. Robievame ju na veľa spôsobov, či už s mäsom, rebrami, kosťami, mrkvou atď. Ja som urobil takúto... Cele kúzlo je, že ocot vymeníme za citrón.

8
porcií
5 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Šošovicu namočíme večer do hrnca (nie je podmienka), pridáme vodu, bobkové listy, čierne korenie celé a dáme variť.
  2. Keď máme šošovicu polomäkku, pridáme do hrnca zemiaky nakrájané na malé kocky.
  3. Keď sa nám zemiaky dovárajú a sú polomäkke pridáme soľ, polovicu smotany rozmiešame s hladkou múkou a použijeme ako zátrepku a ostatnú smotanu vlejeme do polievky, vytlačíme jeden citrón a po okraji hrnca dáme tri lyžice hnedého cukru, chvíľu povaríme, pridáme lyžicu masla a môžme servírovať.
  4. Polievku môžme podávať s chlebíkom, rožkom alebo krutónmi a čerstvou petržlenovou vňaťou. Robievam túto polievku podobne aj inak akurát namiesto citrónu dám ocot, pridám kožku zo slinky, cibuľu a cesnak. Prajem Vám dobrú chuť.