Šošovicová polievka s citrónom (fotorecept)
Autor receptu: shukvacik
Jednoduchá, rýchla, chutná a ľahká polievka. Robievame
ju na veľa spôsobov, či už s
mäsom, rebrami, kosťami,
mrkvou atď. Ja som urobil takúto... Cele kúzlo je, že ocot
vymeníme za citrón.
8 porcií |
5 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Šošovicu namočíme večer do hrnca (nie je podmienka), pridáme vodu, bobkové listy, čierne korenie celé a dáme variť.
- Keď máme šošovicu polomäkku, pridáme do hrnca zemiaky nakrájané na malé kocky.
- Keď sa nám zemiaky dovárajú a sú polomäkke pridáme soľ, polovicu smotany rozmiešame s hladkou múkou a použijeme ako zátrepku a ostatnú smotanu vlejeme do polievky, vytlačíme jeden citrón a po okraji hrnca dáme tri lyžice hnedého cukru, chvíľu povaríme, pridáme lyžicu masla a môžme servírovať.
- Polievku môžme podávať s chlebíkom, rožkom alebo krutónmi a čerstvou petržlenovou vňaťou. Robievam túto polievku podobne aj inak akurát namiesto citrónu dám ocot, pridám kožku zo slinky, cibuľu a cesnak. Prajem Vám dobrú chuť.