Somloi halušky
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
60 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Pripravíme 3 druhy cesta: piškótové, kakaové a orechové.
Na každé cesto potrebujeme tretinu surovín;
do kakaového pridáme kakao a do orechového
orechy. Rozbijeme vajcia, oddelíme žĺtky od bielkov.
Z bielok vyšľaháme tuhý sneh.
- Zo žĺtkov a cukru vyšľaháme penu, opatrne pridáme
múku pomiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec
lopatkou opatrne vmiešame sneh. Pečieme vo
vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 20 minút
(odporúčame skúšku špajdľou).
- Z vody, kryštálového cukru, hrozienok, citrónovej
kôry a rumu uvaríme sirup. Z mlieka, cukru a vanilkového
pudingu pripravíme krém.
- Vychladnuté cestá postupne polievame sirupom,
potrieme džemom a krémom a kladieme ich na seba.
Vrchnú vrstvu posypeme kakaom. Necháme odležať
a potom lyžičkou vykrajujeme „halušky“. Podávame
so šľahačkou.
|