Soľanka, soljanka
Autor receptu: hladkyy
Je to ukrajinsky recept. Original by sa mali pridavat aj vnutornosti ako ladvinky a podobne, ale ja ich nemusim. okusil som uz vela solaniek v rusku a na ukrajine a tato sa im asi najviac priblizuje.
10 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- V hrnci s vodou si urobime z masa vyvar, pridame cibulu a mozeme pridat koreniny, bobkovy list, pripadne malu mrkvu. Varime asi hodinu. Zberame nazrazanu bielkovinu. Po uvareni vyvar precedime a maso dame vychladnut. Nakrajame ho na male kocky a dame naspat do vyvaru.
- Na panvici si na masle osmazime do sklovita cibulku a pridame na male kocky nakrajane kvasaky. Z nich sme predtym odstranili duzinu. zmiesame a pridame maly rajcinovy pretlak a olupany cely citron. Dusime asi 10 min.
- Vsetko pridame do vyvaru a varime 20 min na miernom ohni. Pridame kapary, na hrubo nasekane olivy, sunku na kocky a parok. Po dovareni odstavime a este pol hodinu nechame zakryty hrniec. Podavame horuce s kyslou smotanou.