Snehová torta a la Mary

Autor receptu: monsherry

Tento recept mám od mojej mami,nepiekla síce casto ale bola sikovná,pred 3 rokmi zomrela a ako dedicstvo my nechala svoju obávanú knihu receptov.Nezostalo my po nej nic len táto kniha s rukopisom.Nikdy som sa nevenovala peceniu ale tie jej recepty a skúsenosti ma zatiahli do tohto krásneho sveta umenia pecenia.

10
porcií
1200 minút
príprava
800 minút
na 100-50 °C

Suroviny

Postup

  1. Nakolko som túto tortu robila popri 3 detoch nefotila som postup len hotovy zákusok. Nad parou vyslaháme cukor s bielkami do hustej cukrovej peny priblizne 10 minút. Penu necháme celkom vychladnút az potom z nej zacneme tvarovat jednotlivé casti torty.Penu si nalozime do cukrárskeho vrecka a zacneme tvarovat jednotlivé poschodia tory pouzijeme papier na pecenie ako podklad,kde si treba nakreslit najprv tvar nasej torty.Rúru na pecenie si predhrejeme na 100stupnov.Vlozime snehovú penu a susime asi 2 hodiny pri 50stupnoch pri pootvorenych dvierkach./kazdy podla vlastnej skúsenosti so svojou rúrou/.Na jednu tortu treba 4 pláty cesta.Po ususení necháme vychladnút a opatrne odstranujeme pap. na pecenie,pozor cesto je krechké aby sa nepolámalo!
  2. Plnka: Plnku uvaríme nad parou a to takto,:zmiesame spolu zltky,rum.esenciu,1/2cukru a kakao.Pri stálom miesaní dostaneme krásnu jemné krémovú hmotu.Trvá to asi 10-15 minút.Krémovú hmotu dáme vychladnút.Maslo vymiesame s druhou polovicou cukru a pridáme krémovú hmotu ktorú zlahka primiesavame po castiach k vyslahanému maslu,ja do hotového krému dávam aj cokoládovú ryzu a to je teda fakt lahodné..Treba naozaj pomaly a po castiach, inak sa stáva ze niektoré maslo alebo margarín sa zrazí. Necháme krém dobre vychladnút a odstát,najlepsie 5 hodín. Potom ho naplníme do cukrárskeho vrecka a nanásame na ususené pláty snehového cesta,ktoré ukladáme opatrne na seba.posledny vrchny plát ozdobíme tiez krémom.
  3. Zdobenie:Ked máme hotovy nas vytvor mozeme ho dozdobit kvetinkami,ja dávam fondantové kvetinky z vlastnej vyrobi.sú chutné a deti ich milujú.PS tieto surovivy postacia na 22cm toticku,moja mala d60cmxs35cmxv15cm a pouzila som 40vajec.Túto informáciu dávam len informatívne k svojmu obrázku.Dobrú chut a netreba sa jej bát,len treba vyskúsat,ked treba rada poradim.