Smotanové venčeky s orechmi (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Voňavé, krehké venčeky :) Dnes sme mali chuť na niečo nekrémové :)

6
porcií
40 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo surovín vypracujeme tuhé cesto. Zabalíme do fólie a dáme do chladničky asi na dve hodiny.
  2. Po vychladení cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 3 mm a vykrajujeme kolieska s dierkou ( mali by byť väčšie dierky ) . Kolieska poukladáme na plech a pečieme pri teplote 180 °C do zlata asi 10-15 minút.
  3. Pripravíme si cukrovú polevu: preosejeme cukor a prilejeme prevarenú vychladnutú vodu. Miešame do hladka a riedime vodou na hustotu masy tak, aby sa nám pri prejdení vareškou robila cestička. Polevou si potrieme jednotlivé venčeky.
  4. Posypeme orechmi a necháme stuhnúť.
  5. No a môžeme podávať. Nám chutia :) Kto nechce, nemusí dávať cukrovú polevu a orechy, stačí aj práškový cukor.