Vyprážané vajcia

Smažené vajcia (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Jednoduché, lacné, rýchle a chutné. Pýtate sa čo? Predsa smažené vajcia tak, ako ste ich ešte nejedli.* Recept mám okolo 40 rokov z jedného časopisu a odvtedy sa v našej kuchyni stále udržal.

5
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Rožok namočíme do vody.
  2. Vajcia natvrdo uvarené a vychladené olúpeme.
  3. Pozdĺžne rozrežeme na polovice. Žĺtky vyberieme a dáme do misky.
  4. Vidličkou popučíme. Pridáme dobre vyžmýkaný rožok, nasekanú petržlenovú vňať, korenie, soľ a 1 lyžicu oleja.
  5. Dobre spracujeme (najlepšie rukou).
  6. Bielky naplníme žĺtkovou zmesou tak, že ich doplníme na celé vajcia.
  7. Takto naplnené vajcia obalíme v múke, rozšľahanom vajíčku a strúhanke.
  8. Vyprážame na oleji zo všetkých strán.
  9. Podávame so zemiakmi a tatarskou omáčkou.