Slaná torta

Slovenská Smörgåstårta (fotorecept)

Autor receptu: 2010

Slovenská verzia tohto severského receptu, tresku tam asi nemajú.

30 minút
príprava

Postup

  1. Bochník chleba okrájame z kôrky a vodorovne rozkrojíme na pláty, mne sa podarilo na tri.
  2. Každý plát natrieme zľahka maslom a majonézou, ja som použil light nízkokalorickú. Na spodný plat som použil tuniakové kúsky zmiešané s dressingom 1000 ostrov a na drobno nakrájanými kyslými uhorkami. Stredný plát som štedro natrel treskou exclusive.
  3. Vrchný plát som natrel majonézou, poukladal plátky údeného lososa a pokvapkal citrónovou šťavou, obrubu som prizdobil na tvrdo uvarenými vajíčkami na platky prizdobené falošným kaviárom.
  4. Teraz príde hlavná časť - dekorácia bochníka chleba. Vertikálne strany som prizdobil na plátky nakrájanými uhorkami. Vrch som prizdobil petržlenovou vňaťou, na plátky nakrájanými cherry paradajkami, sezónnym ovocím a kvietkami zo záhrady.
  5. PS: Všetko treba mať riadne vychladené a dobre je nechať niekoľko hodín v chladničke, aby sa spojili chute.