Slaná torta
Slovenská Smörgåstårta (fotorecept)
Autor receptu: 2010
Slovenská verzia tohto severského receptu, tresku tam asi nemajú.
Postup
- Bochník chleba okrájame z kôrky a vodorovne rozkrojíme na pláty, mne sa podarilo na tri.
- Každý plát natrieme zľahka maslom a majonézou, ja som použil light nízkokalorickú.
Na spodný plat som použil tuniakové kúsky zmiešané s dressingom 1000 ostrov a na drobno nakrájanými kyslými uhorkami.
Stredný plát som štedro natrel treskou exclusive.
- Vrchný plát som natrel majonézou, poukladal plátky údeného lososa a pokvapkal citrónovou šťavou, obrubu som prizdobil na tvrdo uvarenými vajíčkami na platky prizdobené falošným kaviárom.
- Teraz príde hlavná časť - dekorácia bochníka chleba.
Vertikálne strany som prizdobil na plátky nakrájanými uhorkami.
Vrch som prizdobil petržlenovou vňaťou, na plátky nakrájanými cherry paradajkami, sezónnym ovocím a kvietkami zo záhrady.
- PS: Všetko treba mať riadne vychladené a dobre je nechať niekoľko hodín v chladničke, aby sa spojili chute.