Slovan kocka - dia zákusok (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Ideme švagrinej na "70" a je diabetička tak som jej upiekla takýto zákusok. Možno poznáte.

30 minút
na 170 °C

Postup

  1. Urobíme si piškótu tak ako je každá naučená. Ja som si vyšľahala bielka do tuha pridala zero potom žĺtka a na koniec múku do ktorej som rozmiešala PDP. Dala som upiecť. Ako vidíte použila som bezlepkovú múku ale dajte si každá akú používate.
  2. Medzi tým keď sa koláč piekol som si dala napučať želatínu asi 10 minút pridala som do nej zero a 6 dcl. vody. Potom som ju zohriala /nevarila/ a rozdelila na tri časti. Keď bol koláč upečený a vychladnutý som ho potrela jahodovým dia džemom.
  3. Vyšľahala som si 360 ml. šľahačky do tuha, pridala som 80 g. orechov a jednu tretinu vychladnutej želatíny. Dala som to stuhnúť do chladničky.
  4. Znovu som si vyšľahala 360 ml. šľahačky do tuha a do nej pridala 2 PL kakaa a ďalšiu tretinu želatíny. Natrela na prvú stuhnutú vrstvu a znovu dala stuhnúť do chladničky.
  5. No a ako vidíte po stuhnutí som si znovu vyšľahala poslednú šľahačku tiež 360 ml. do ktorej som pridala poslednú štvrtinu želatíny a dala stuhnúť.
  6. Pokiaľ mi koláčik v chladničky tuhol som si rozpustila DIA horkú čokoládu do ktorej som pridala asi 2 ČL ceru a do silikónových formičiek som si naliala aby som mala na ozdobu. No a takto je to už pripravené v krabici na oslavu.