Slivkové perky
Slivkové perky s perníkovou strúhankou
Autor receptu: redakcia
Postup- Perník pripravíme 2–3 dni vopred, aby oschol.
Suché suroviny premiešame, pridáme mlieko,
med, vajce a roztopené maslo. Dôkladne
zmiešame. Cesto vylejeme do formy na pečenie
a pečieme asi 20–30 minút pri teplote 160 stupňov. Vyberieme a perník necháme 2–3 dni oschnúť. Postrúhame.
- Zemiaky uvaríme v šupke (najlepšie deň
vopred), ošúpeme, zomelieme, pridáme múku,
krupicu, rozpustené maslo a vajce. Vypracujeme cesto. Na
pomúčenej doske ho vyvaľkáme na hrúbku 3 milimetre. Vykrajujeme kolieska, ktoré plníme slivkovým lekvárom zmiešaným s rumom. Cesto preložíme, okraje dobre postláčame a varíme, kým perky nevyplávajú na povrch.
- Uvarené perky vyberieme do misy s maslom. Potom ich obalíme v perníkovej strúhanke a servírujeme poliate vytopeným
maslom.
|