Slivkové knedličky mojej mamy (fotorecept)

Autor receptu: 27janka

Moja mama je skvelá kuchárka, mám veľa jej receptov hlavne na zákusky a múčne jedlá. Jej slivkové knedličky zbožňujem nielen ja, ale celá naša rodina. Dnes som mala chuť na niečo sladké, poteším nielen seba...

30 kúskov
porcií
30 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v slanej vode. Kým sa nám zemiaky varia, precedíme slivky z kompótu, keď majú kôstky odkôstkujeme a rozrežeme na polovice a pripravíme si ostatné potrebné suroviny. Keď sú zemiaky uvarené, precedíme ich a necháme vychladnúť.
  2. Dáme si zohriať v hrnci vodu, aby bola vriaca, kým si pripravíme knedličky. Vychladnuté zemiaky pretlačíme na kašu, pridáme, múku, soľ, vajíčko, mlieko a vypracujeme vláčne cesto.
  3. Z cesta urobíme valčeky, ktoré nakrájame na menšie kúsky, jemne roztlačíme a poukladáme ich na dosku.
  4. Na každý kúsok cesta dáme polovičku slivky a posypeme BIO škoricovým cukrom, vytvarujeme guľku. Mám radšej menšie knedličky, do ktorej dám polovicu slivky, lepšie sa nám uvaria a vyzerajú, je s tým síce viac roboty, ale stojí za to, ako jedna veľká guľa vo vnútri s celou slivkou.
  5. Pripravené knedličky dáme variť do vriacej osolenej vody na 5 minút, keď vyplávajú na povrch sú hotové.
  6. Kým sa nám knedličky varia, do panvice dáme strúhanku s jednou polievkovou lyžicou kokosového oleja a opražíme ju. V druhej nádobke si roztopíme maslo. Uvarené knedličky precedíme, obalíme v strúhanke, polejeme roztopeným maslom a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť, ide sa maškrtiť.....