Slimáky z lístkového cesta
Autor receptu: zuzana1407
Tento recept mám rada, lebo ho radím do kategórie "čo chladnička dala" výborné k vínu, pivu alebo len tak..
Suroviny môžete nahrádzať napr. pridať na nastrúhaný syr, fetu, salamu, cibulu, slaniku...
15 minút príprava |
10-15 minút na 200 °C |
Postup
- V miske zmiešame kyslú smotanu, cesnak a črievko.
- Na vyvaľkané cesto natrieme zmes z kyslej smotany, cesnaku a črievka po celej ploche -rovnomerne. Na natretú zmes poukladame platky šunky, posolime, pripadne posypeme vegetou a oreganom. Celé to zrolujeme a krájame na kolieska hrúbky cca 0,5 cm môžeme aj hrubšie. na odkrojené koliesko položíme ešte olivu (nemusí byť).
- Ukladame na plech a pečieme vo vyhriatej rúre.