Slimáky z lístkového cesta

Autor receptu: zuzana1407

Tento recept mám rada, lebo ho radím do kategórie "čo chladnička dala" výborné k vínu, pivu alebo len tak.. Suroviny môžete nahrádzať napr. pridať na nastrúhaný syr, fetu, salamu, cibulu, slaniku...

15 minút
príprava
10-15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. V miske zmiešame kyslú smotanu, cesnak a črievko.
  2. Na vyvaľkané cesto natrieme zmes z kyslej smotany, cesnaku a črievka po celej ploche -rovnomerne. Na natretú zmes poukladame platky šunky, posolime, pripadne posypeme vegetou a oreganom. Celé to zrolujeme a krájame na kolieska hrúbky cca 0,5 cm môžeme aj hrubšie. na odkrojené koliesko položíme ešte olivu (nemusí byť).
  3. Ukladame na plech a pečieme vo vyhriatej rúre.