Slimáky s bylinkovým maslom (fotorecept)
Autor receptu: martttinka
Ten kto neochutnal, môže lutovať. Veľa ľudí ich nedá do úst preto, lebo sú to "slimáky", ale sú naozaj výborné.
My doma nemáme nádobky na slimáky, a tak som to vymyslela inak :)
6 porcií |
20 minút príprava |
15 minút na 220 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny. So slimákmi so mala malý problém. Nikde som ich nevedala dostať. Našla som ich iba v Terne.
- Nastrúhame si syr.
- Rozpustíme maslo, pridáme korenie bylinkové maslo a pretlačený cesnak.
- Slimáky precedíme.
- Slimáky som dala do jánskej misy, pretože nemáme nádobky na slimáky, osolíme ich, zalejeme rozpusteným maslom a posypeme nastrúhaným syrom. Dáme ich zapiecť do rúry na 15 minút.
- Nakoniec to dáme do misieka podávame s pečivom.