Slimáky s bylinkovým maslom (fotorecept)

Autor receptu: martttinka

Ten kto neochutnal, môže lutovať. Veľa ľudí ich nedá do úst preto, lebo sú to "slimáky", ale sú naozaj výborné. My doma nemáme nádobky na slimáky, a tak som to vymyslela inak :)

6
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. So slimákmi so mala malý problém. Nikde som ich nevedala dostať. Našla som ich iba v Terne.
  2. Nastrúhame si syr.
  3. Rozpustíme maslo, pridáme korenie bylinkové maslo a pretlačený cesnak.
  4. Slimáky precedíme.
  5. Slimáky som dala do jánskej misy, pretože nemáme nádobky na slimáky, osolíme ich, zalejeme rozpusteným maslom a posypeme nastrúhaným syrom. Dáme ich zapiecť do rúry na 15 minút.
  6. Nakoniec to dáme do misieka podávame s pečivom.