Slaný ryžový nákyp (fotorecept)

Autor receptu: ola111

Je dobrý teplý aj studený,tento som robila so šunkou,ale veľmi dobrý je s údeným mäsom.

12
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V osolenom mlieku pomaly varíme ryžu,až kým nezhustne na kašu,ryžu miešame.Necháme vychladnúť.
  2. Šunku alebo údené mäso pokrájame na kocky,
  3. syr postrúhame na väčšom slzičkovom strúhadle.
  4. Do vychladnutej ryže primiešame postupne suroviny-šunku,syr,kukuricu,na kocôčky pokrájanú papriku.Ochutíme soľou a mletým korením. Nakoniec primiešame po jednom žľtky a vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
  5. Ohňovzdornú formu vytrieme maslom,vysypeme strúhankou a naplníme ryžovou zmesou.
  6. Pečieme asi 40 minút,pri teplote 180°C.
  7. Upečený ryžový nákyp môžete potrieť kyslou smotanou,do ktorej pridáte nastrúhaný tvrdý syr,najlepší je údený. Nakrájame na porcie,podávame so zeleninou,šalátom.