Slaný ryžový nákyp (fotorecept)
Autor receptu: ola111
Je dobrý teplý aj studený,tento som robila so šunkou,ale veľmi dobrý je s údeným mäsom.
12 porcií |
30 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- V osolenom mlieku pomaly varíme ryžu,až kým nezhustne na kašu,ryžu miešame.Necháme
vychladnúť.
- Šunku alebo údené mäso pokrájame na kocky,
- syr postrúhame na väčšom slzičkovom strúhadle.
- Do vychladnutej ryže primiešame postupne suroviny-šunku,syr,kukuricu,na kocôčky
pokrájanú papriku.Ochutíme soľou a mletým korením.
Nakoniec primiešame po jednom žľtky a vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
- Ohňovzdornú formu vytrieme maslom,vysypeme strúhankou a naplníme ryžovou zmesou.
- Pečieme asi 40 minút,pri teplote 180°C.
- Upečený ryžový nákyp môžete potrieť kyslou smotanou,do ktorej pridáte nastrúhaný
tvrdý syr,najlepší je údený.
Nakrájame na porcie,podávame so zeleninou,šalátom.